torstai 9. helmikuuta 2012

Näyttelyitä ja näätävauvoja

Olisikohan jo aika kirjoittaa hieman viimeisimpiä kuulumisia! Talven näyttelyt, yhtä lukuunottamatta, ovat nyt takanapäin. Capital!, Latvian Winter Ferret Show ja West Coast Winter Ferret Show toi mukavasti menestystä kasvateilleni ja kasvatusfreteilleni. Päälimmäisimpänä mainittakoon kasvattini Rhea (Pickpocket's Breakaway) joka on saavuttanut jo toistamiseen Juniori Valion arvon! Suomessa otettiin viime vuonna käyttöön jo jonkin aikaa muualla Skandinaviassa käytössä ollut näyttelyjärjestelmä, minkä perimmäisenä tarkoituksena on, että fretti voi valioitua keräämällä tarpeeksi sääntöjen mukaan vaadittuja meriittejä. Näin ollen Rhea saavutti Capital! 2011 näyttelyssä ensimmäisenä Suomessa valion arvon! :) Vielä kerran paljon onnea Rhea ja Emppu!

Emppu ja Rhea

Latvian reissulta tarttui matkaan muutakin kuin kivoja muistoja... Erittäin suurella innolla odotettu Isla (Malen'koe chudo Ilsa) saapui vihdoin Suomeen! Isla on upea albiino lk naaras peräisin Tomskista, Siperiasta. Isla on täyttänyt kaikki odotukseni ja toivon hartaasti, että saamme, ehkäpä jo hyvinkin pian, nähdä Islan jälkikasvua!



Tälle vuodelle olen suunnitellut kolme toinen toistaan upeampaa ja mielenkiintoisempaa yhdistelmää. Dara (Pickpocket's Milky Way) on astutettu hurmaavalla albiino uroksella Paralla (Valgetuhkur Zippo) ja laskettu aika on noin kahden viikon kuluttua. Dara tullaan käyttämään ultrassa ensi viikon tiistaina jonka jälkeen tiedetään tarkemmin onko sieltä odotettavissa pentuja, vai pitääkö odotella uutta kiimaa alkavaksi. Islan kanssa kävin Virossa Helerin (Valgetuhkur) luona astutusreissulla. Islalle olen valinnut sulhaseksi ihanan pastellipojan Matun (Ferret's Beauty Vodka Martini). Islan laskettu aika on 10.3, joten ultraan mennään todennäköisesti vasta parin viikon kuluttua. Toivon tosiaan, että saamme edes jommalta kummalta tytöltä ilouutisia, mutta tällä hetkellä vaistoni jotenkin sanoo, ettei vielä kannata innostua... Ei ole semmoinen "fiilis", että sieltä vielä pentusia olisi tuloillaan. Onneksi kevättä on vielä reilusti jäljellä, joten ei se katastrofi olisi vaikkei niitä pentuja ekalta yrittämältä tulisikaan. :)

Matu <3 Isla

Myös Mylle on suunnitteilla pentue kevääksi, mutta koska suunnitelmat ovat vielä hieman työn alla, niin siitä lisää myöhemmin! :)

Viikon päästä lähdemme suomalaisporukassa Tallinnaan frettinäyttelyyn mikä on minulle henkilökohtaisesti sekä freteilleni tämän näyttelykauden päätös. Fretit ovat jo pudottaneet suuren osan talvimassastaan ja on varmaankin vain ajan kysymys koska karva alkaa pöllyämään. Estonian Winter Ferret Shown jälkeen alkaa meidän näädillä kesäloma (kasvatusfrettejä lukuunottamatta)!

Lopuksi laitan vielä ihanan kuvan Darasta. Kuvan on ottanut Töpön (Pickpocket's New York Super Fudge Chunk) omistaja Iitu! Hyvää viikonloppua kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti