sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Kummasti taas blogin kirjoitus on jäänyt viime kevään jälkeen... Mutta jospa tänä keväänä asiat sujuisivat hieman mutkattomammin ja jäisi enemmän aikaa myös kuulumisien päivittelyyn. :)

Kevät on jo yllättävän pitkällä ja päivät pitenevät lupaavasti. Olen suunnitellut tälle vuodelle kaksi pentuetta ja olemme kuin olemmekin jo päässeet astuttamaan molemmat tytöt. Voi siis olla, että pentuja tulee nopeammin kuin osasimme odottaa! Odottelun ajanvietteeksi päätin esitellä hieman 2014 Pickpocket's pentuesuunnitelmia...

Tällä kertaa pentueet tullaan tekemään sijoitusnaarailla, jotka tulivat viime vuonna yhteistyökumppaniltani E-Pic's Ferretsiltä. Molemmat tytöt ovat puoliksi omaa linjaani ja toinen puoli sukupuusta on suurimmaksi osaksi uutta linjaa. Esme (E-Pic's Fires of Heaven) on oman frettini Bijan (Thronos Rokke Cloudy Night) pennun pentu ja komean Venomin (Pickpocket's Slytherin) hieno musta soopeli pentu. Esme on pienehkö ja erittäin kaunis, luonteeltaan älykäs, seurallinen ja touhukas mutta silti perus olemukseltaan melko rauhallinen, tasainen ja jopa äidillinen. Esme aloitti tytöistä kiiman ensimmäisenä ja astutettiin hieman alle 2 viikkoa sitten. Tytön pariksi valitsin Aurélin (Rock N' Rebellion), joka on viime kesänä Unkarista yhdessä E-Pic's Ferretsin kanssa hankkimani suklaan värinen uros. On alusta asti ollut selvää, että Aurél on mitä ihanteellisin ensifretti. Se on hyvin koiramainen poika, joka rakastaa huomiota, leikkimistä ja pyörii aina jaloissa ettei vaan missaisi mitään mitä ympärillä tapahtuu. Tähän yhdistelmään päädyttiin lopulta siitä syystä, että toivon pentujen saavan Aurélin värin, kompaktin koon ja luonteen sekä Esmen rakenteen sekä ongelmanratkaisukyvyn. Tästä sukupolvesta on odotettavissa soopeleita ja mustia soopeleita, mutta ehkä myöhemmissä sukupolvissa saadaan esiin entistä upeampia suklaita. Odotan innoilla näitä pentuja, koska olen aivan varma, että mikäli vaan kaikki sujuu hyvin niin tältä yhdistelmältä on odotettavissa hyvärakenteisia, ei niin suurikokoisia ja aivan mielettömän herttaisia suuria persoonia!

Aurél
Aurél
Aurél
Esme
Esme
Esme
Toisen tämän vuotisen pentueemme odotetaan syntyvän Hipulle (E-Pic's Bittersweet), jonka isoäiti on Wicca (Sun-yellow Spiral Dance) ja emo on upea Dara (Pickpocket's Milky Way). Hippu on suurehko suklaan värinen tyttö Daran viimeisestä pentueesta, joka syntyi E-Pic's Ferretsillä ja josta päädyttiin valitsemaan tämän linjan jatkaja. Hippu on pentueen naaraista eniten emonsa kaltainen, vaikka isälinja näkyy tytössä silti vahvemmin. Tyttö on luonteeltaan kiltti, leikkisä ja hupaisa, sillä se ei juurikaan tuhlaa aikaansa asioiden etukäteen suunnitteluun ja ongelmien ratkaisuun, jos tiedätte mitä tarkoitan... Tästä syystä päädyimme valitsemaan Hipulle sulhaseksi upean Rockyn (Starshine Ferrets Rebel of Ashes) joka sen sijaan tietää paremmin kuin hyvin miten ongelmat ratkaistaan ja jolla on myös semmoiset fyysiset ominaisuudet joilla mm. paikkoihin kiipeäminen ei tuota ongelmia. Rocky on keskikokoinen, melko lihaksikas ja hyvän rakenteen omaava musta soopeli uros joka on taustaltaan noin 40% villihilleri. Luonteeltaan Rocky on aluksi hieman varautunut uusien asioiden suhteen ja muutenkin kovin tietoinen ympäristöstään, mutta pienen rohkaisun avulla poika tuntuu tottuvan asioihin nopeasti. Rocky vaatii johdonmukaista kohtelua ja positiivista kannustusta päästäkseen alkujännityksestä, mutta luottamuksen löydettyään se on mitä ihanin ja herttaisin poika. Toivon tämän yhdistelmän tuottavan normaalia älykkäämpiä ja lihaksikkaampia, mutta luonteeltaan avoimia ja ystävällisiä matalaprosenttisia hybridipentuja. 


Rocky

Rocky

Rocky

Hippu

Hippu
  
Hippu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti